
Taru Konst
Taru Konst (FT, KTL) toimii yliopettajana ja koulutuksen kehittämisen asiantuntijana Turun ammattikorkeakoulussa. Hänellä on pitkäaikainen kokemus oppimisen ja opetuksen ja erityisesti innovaatiopedagogiikan kehittämisestä ja tutkimuksesta sekä kansainvälisistä koulutusprojekteista. Taru Konst’n nykyisenä tutkimusintressinä on koulutuksen kehittäminen kestävän tulevaisuuden tekijänä. Hänen uusimpia julkaisujaan on teos ”Kestävä kehitys korkeakoulutuksessa”.
Kestävä korkeakoulupedagogiikka
Kestävyyskriisi tuo muutostarpeita kaikkeen ihmistoimintaan. Myös korkeakoulut Suomessa ovat tarttuneet haasteeseen mm. julkaisemalla omat kestävän kehityksen ja vastuullisuuden ohjelmansa ja teesinsä loppuvuonna 2020.
Mutta mitä pyrkimys kohti kestävää tulevaisuutta tarkoittaa korkeakoulupedagogiikassa, ja mistä muutostarpeet nousevat? Millainen on kestävä korkeakoulu, entä millaista kestävä korkeakoulupedagogiikka? Millaisia muutoksia korkeakoulupedagogiikassa tarvitaan ja miten niitä voidaan toteuttaa? Esityksessä pohditaan näitä kysymyksiä ja hahmotellaan askelia kohti kestävää korkeakoulupedagogiikkaa.

Alf Rehn
Alf Rehn on maailmanlaajuisesti tunnettu innovaatioiden, trendien ja luovuuden ajatusjohtaja. Hän on ansioitunut puhuja, kirjailija ja kolumnisti sekä arvostettu johtajuuden ja organisaatiokulttuurin kommentaattori. Hän on toiminut Åbo Akademin yliopiston johtamisen ja organisaation puheenjohtajana, saanut innovaatioiden ja yrittäjyyden professuurin Ruotsin Kuninkaallisessa teknillisessä korkeakoulussa ja toimii tällä hetkellä innovaatioiden, muotoilun ja johtamisen professorina Etelä-Tanskan yliopistossa. Hänen tutkimuksiaan on julkaistu akateemisissa lehdissä sekä hänen kirjansa ovat yltäneet bestseller-kirjojen listoille useaan otteeseen.
Alf on kirjoittanut 19 kirjaa, joista osa on käännetty usealle kielelle. Kun provosoivasta ajattelusta tulee arvokkain omaisuutesi (käännetty kahdeksalle eri kielelle), myydyin kirja luovuudesta ihmisille, jotka eivät pidä luovuuskirjoista. Vuonna 2018 julkaistussa kirjassaan Johtajuuden ristiriidat Alf käsittelee johtajan roolissa olevia ristiriitoja — miksi ei ole yhtä oikeaa tapaa johtaa ja miksi tämä ei ole ongelma.
Hänen uusin kirjansa, Innovation for the Fatigued (2019) keskittyy innovaatiokulttuuriin: miten innovaatioväsymys vaivaa organisaatioita, miksi innovaatioteollisuus on osallisena tässä, mitä voimme tehdä innovaatiokulttuurien suunnittelussa ja miksi kunnioitus ja osallisuus ovat kriittisiä innovaatiokulttuurissa.
Alf Rehn saapuu Pedaforumiin puhumaan otsikolla “Olemattoman opettaminen – tulevaisuuden ja innovoinnin loputon muuttuvaisuus ja sen haasteet”.

Irene Sheridan
Professori Irene Sheridan on Munsterin teknillisen yliopiston (MTU:n) laajennetun kampuksen perustaja ja johtaja sekä yliopiston Enterprise Engagement and Experiential Learning -tutkimusryhmän johtaja. Hänen taustansa on elektroniikkatekniikassa ja hän on työskennellyt melkein vuosikymmenen ajan elektroniikan suunnittelussa ja valmistuksen tehtävissä ennen siirtymistä yliopistoon.
Laajennetun kampuksen johtajana Irene vastaa kaikenlaisen vuorovaikutuksen edistämisestä ja tukemisesta julkisten, yksityisten ja voittoa tavoittelemattomien organisaatioiden kanssa, ja on kehittänyt asiakassuhde- ja tapaustenhallintajärjestelmiä, jotka auttavat sitoutumisen kodifioimisessa ja kartoituksessa. Työ on johtanut lukuisiin julkaisuihin, joissa keskitytään korkeakoulujen ja yritysten väliseen rajapintaan ja kokemuksellisen oppimisen validointiin.
Irene on ACEEU:n (Accreditation Council for Engaged and Entrepreneurial Universities) johtaja ja Quality and Qualifications Authority Irelandin (QQI) hallituksen jäsen. Hän toimii Erasmus+ -hankkeiden arvioinnin asiantuntijana ja irlantilaisena kumppanina University Business Cooperation in Europe -hankkeessa.
Irenen puheenvuoro käsittelee elinikäistä oppimista: ”Cooperating with employers to recognise and support lifelong learning – the challenge for Universities”.